Proiect pentru

Adoptarea
Votului Electronic

Spune-ți părerea

Părerea ta contează

Vă oferim ocazia să vă faceți auziți, iar mesajele dumneavoastră să fie văzute de oricine. O selecție a acestora va ajunge și în mapa deputaților și senatorilor din Parlamentul României, cei care pot modifica legile românești.

Publică un mesaj

Toate campurile sunt obligatorii!

captcha

Mesaje:

 1. Lăudabilă iniţiativa. Bravo!

  M-am înregistrat şi eu la susţinători, „pe persoană fizică”. 🙂

  Am un singur comentariu, referitor la comunicarea acestui proiect în spaţiul public: poate ar merita şi menţionarea faptului că actuala lege presupune şi dizolvarea partidelor dacă nu strâng minim 50.000 de voturi, indiferent de alegeri (locale, legisaltive etc.). Cred că subliniază şi mai bine absurdul legislaţiei. Nu ştiu sigur, dar la nivelul UE cred suntem singura ţară cu o asemenea prevedere. La cât de tare împământenite sunt zicalele şi atitudinile de genul „ca la noi, la nimeni” sau „numai în România vezi aşa ceva”, art. 47 şi 48 chiar ar lovi acest nerv.

  Specificând această diferenţă în filmuleţe, comunicate şi alte materiale emise, punctaţi şi mai bine discrepanţa faţă de alte democraţii membre ale UE. E bine ca lumea să înţeleagă că, pe cât de greu (sau imposibilă) e înfiinţărea unui partid fără o maşinărie de partid, pe atât de uşor poate şi dispărea partidul din spaţiul public. Art. 47 şi 48 întăresc bine şi inteligibil spiritul restrictiv al legislaţiei şi traduc unui public larg că partidele mainstream au avut grijă să-şi stabilească un monopol care e exclus în alte state membre.

  Şi încă un plus, pentru a vinde (sper) mai bine propunerea dvs. de modificare, chiar dacă poate îl cunoaşteţi deja: încă din 2000, Comisia de la Veneţia şi OSCE reomandau dizolvarea partidelor numai în caz de încălcare a Constituţiei. Prevederea de la articolele mai sus menţionate din legea partidelor e, aşadar, ceva neagreat de foruri internaţionale care cu asta se ocupă. Încă un punct de subliniat pentru a sublinia excepţionalitatea legislaţiei române.

  Rezum propunerile mele pentru comunicarea iniţiativei: lege pe cât de restrictivă, pe atât de absurdă (exemplu: odată înfiinţată formaţia rock cu 25.000 de membri, ea e dată afară de pe scenă dacă nu strânge peste 50.000 de fani la concert) şi lege în dezacord cu OSCE şi Consiliul Europei

  Mulţumesc şi mult succes!
  Mihai Marc

 2. Florin Florean

  Consider ca art 48 din legea in vigoare sau forma lui propusa ingradeste libertatea de asociere. Daca o asociatie , chiar si politica, nu este eficienta in indeplinirea obiectivelor sale, nu se justifica desfiintarea acesteia. Spre exemplu daca 10 oameni formeaza un partid intr-o localitate si in 8 ani nu reusesc sa aibe un primar de ce ar trebui desfiintat partidul din oficiu? Lupta democratica presupune existenta opozitiei , chiar daca nu reusesc intotdeauna sa cucereasca puterea. In consecinta acest articol din legea partidelor politice ar trebui eliminat cu totul.
  Un criteriu care ar trebui sa duca la desfiintarea partidelor ar fi cel economic ( neavand sustinera membrilor, neplatindu-si contributiile, donatiile etc.). Finantarea publica de la bugetul statului , daca exista, trebuie eliminata. Un alt criteriu de desfiintare ar fi cazul in care partidul respectiv actioneaza impotriva principiilor enuntate in art 1 si 2, adica impotriva suveranitatii , independentei , unitatii etc.

 3. Florin Florean

  Avand in vedere ca partidele politice sunt organizatii cu obiective de cucerire a puterii in administratiile publice, nu ar fi rau sa se prevada un articol in care sa se specifice ca datorita activitatii specifice, acestea sa fie considerate de interes public si in consecinta sa prezinte obligativitatea publicarii situatiilor financiare si a surselor de finantare.

 4. Mi-as dori sa va sustin ca persoana fizica, dar formularul e obligatoriu cu judet si localitate.
  Ori eu nu mia sunt in Ro. Sunt OK din punct de vedere hirtii cu statul adica sunt „fericitul” posesor al pasaportului cu abtibild si numar de capastru la abtibild

 5. Nu ne trebuie o lege ce modifica o lege, ci o lege noua, care sa aiba la art. 1 „La data intrarii in vigoare a prezentei legi, legea sau legile si ordonantele de urgenta…. se abroga”
  Cred ca decretul lege 8/89 ar fi o buna baza.
  O lege nu trebuie sa aiba multe articole. Cu cit mai multe, cu atit mai multe restrictii si piedici.

 6. ar trebui facuta legea ,ca nici un parlamentar ,sa nu poata avea dreptul, de cit odata, si dupa patru ani ,inca odata, ca sa nu sa mai formeze clica ,salariile sa nu fie mai mari ,ca unor, doctori, lectori, si legea, sa fie mai aspra ,pentru ei , fiindca ei reprezinta poporul ,ei sunt alesi, sa faca tot ce e bine pentru popor, nu sa fure .Cind depun juramintul sa li se aminteasca ,pentru ce sunt alesi ,ai gresit platesti ,ei trebuie sa fie exemplu , nu hoti !Si sa li se m-ai reduca din bugetul lor .

 7. Nici macar o persoana afectata de un deosebit de grav retard mental nu ar face o astfel de propunere !

 8. Adamescu Nicolae

  Aceasta idee cred ca este de bun augur si ar putea avea ca efect scoaterea din anonimat si din amortire a celor ce stau deoparte si asista neputinciosi la debandada din clasa politica, din societate, din economie, din justitie, din sistemul bancar, din invatamant si multe altele. Si asta pentru ca nu sunt capabili de compromisuri. Sunt multi carora le este jena sa promita marea cu sarea si apoi pentru ca nu sunt capabili sa dea sau sa ceara mita, sa se alieze in grupuri infractionale, sa nu poata sa se tina de cuvant. Sunt oameni ai datoriei, ai onestitatii, ai onorabilitatii, ai constiintei, ai fricii fata de Dumnezeu, ai stimei fata de semenii lor si de tara in care traiesc, ai neamului romanesc, ai bunului simt si ai milei. Marea greutate pentru ei este ca nu se pot face cunoscuti. Sunt modesti, sunt retrasi, au credinta ca sunt altii mai capabili decat ei. Ei fac parte din categoria celor care cred ca nu stiu ceea ce stiu si nu din categoria celor care stiu ca stiu ceea ce nu stiu. Aceasta categorie de oameni care actioneaza din instinct, nu sunt in stare sa se complice in intrigi, hotii, minciuni, compromisuri. Ei prefera linistea sufleteasca, pacea, siguranta. Prefera sa aleaga raul cel mai putin rau, neavand optiunea de a alege bunul cel mai bun. Obraznicia, tupeul, agresivitatea, au mai multa expunere, ies mai mult in evidenta, pentru ca oamenii sunt in general mai atenti la pericole. Pe cand la lucrurile firesti, normale, sunt mai putin vigilenti, mai putin interesati, asta pentru ca normalitatea, firescul, fac parte din fiinta lor din instinctul lor, din constiinta lor. Va fi dificil sa se realizeze acel deziderat pe care oamenii de buna credinta si-l doresc si anume acela de a fi condusi de oameni de calitate, de buna credinta, chiar daca s-ar vota posibilitatea infiintarii unui partid cu doar 3 mambrii. Sunt solutii. Presa, internetul, ar putea ajuta acest fenomen al implicarii celor necunoscuti dar inzestrati cu calitati morale, umane, in conducerea societatii, dar este necesar sa se actioneze cu bun simt, cu raspundere si in mod constient, cu credinta ca ceea ce fac este spre binele tarii si a cetatenilor sai. Presa face o mare gresala ca la acele dezbaterii din fiecare seara aduna 3 oameni cu plus si 3 oameni cu minus. Rezultatul este zero. Cei ce au avut ceva de spus cand au fost la putere si au scos tara pe minus nu mai au ce cauta in prim plan nici macar pentru a se justifica. Trebuie aruncati la cosul de gunoi al istoriei sau in cazuri grave, la izolare. Presa trebuie sa aduca in prim plan numai oameni care aduc un plus Romaniei, cat de mic ar fi acesta.

 9. Tudor:Cum se procedează een cazul ceend un reaiazltor este salarieat din vulumul realizării, şi din pricin obective salariul se primeşte mai mic de salariul minim prevăzut de leje.Şi dacă apar aşa cazuri zilele de sărbători şi cele de odihna lucrate de angazator binevol se platesc dublu, lueend een consederaţie că sa făcut adaus peenă la salariu minim. Dacă se poate indicaţi num Hotăreerei referitor la salarizarea din volumul de realizat